Gümüş Yatırımı Nasıl Yapılır

Gümüş Yatırımı Nasıl Yapılır?

Gümüş Yatırımı Nasıl Yapılır; Gümüş, ekonomik krizin yaşandığı dönemlerde, maddi olarak yaşanacak sorunların önüne geçilmesi için nakit para stoğu olarak kullanılır. Gümüş, altına kıyasla maddi değeri daha az olan bir birimdir. Bu durum piyasa da gümüş fiyatlarında yüksek derecede oynamalara neden olur. Bu nedenlerden dolayı gümüş yatırımı yapmak riskli bir tercih olarak görülür.

Gümüş yatırımı nasıl yapılır konusunda borsa analiz uzmanları tarafından ilk tavsiye edilen, toplam yatırım miktarlarının %5’nin kullanılmasıdır.  Bankalar gümüş yatımı için kullanıcılarına olanak sağlarlar. Gümüş yatırımı nasıl yapılır;

  • Öncelikle gümüş yatırımı yapan bankalar araştırılmalıdır ve gümüş yatırımı yapan bir bankadan hesap açılmalıdır.
  • Gümüş yatırımı için mobil bankacılık portföyü kullanılır. Burada hesap oluşturulur.
  • Oluşturulan hesapta yatırım sekmesinde gümüş alım ve satım ekranı karşınıza çıkar.
  • Bu ekranda gümüş al seçeneğine tıklayarak ne kadar alım yapılacağı belirlenir. Banka bu durumda kullanıcı karşısına iki seçenek sunar. Bu seçeneklerdeki değerler bankalara göre değişiklik gösterir. Bazı bankalar 1 gram veya 2 gram olacak şekilde bazıları ise 0,5 gram veya 0,7 gram olarak sunar.
  • Seçilmiş olan bankanın seçeneğine uygun şekilde gümüş satın alınarak yatırım yapmaya başlanır.

Satın alınan gümüşler arzu edilen zamanda alınıp satılabilir veya nakit para çevirebilirsiniz.

Gümüş Yatırım Seçenekleri

Gümüş yatırım seçenekleri;

  • Gümüş fiziki olarak satın alınabilir ve külçe olarak saklanabilir.
  • Gümüş, piyasada kolaylıkla satın alınabilecek özellikte olduğu için borsa yatırım fonlarından yatırım yapılabilir.
  • VİOP denilen vadeli işlemlerden satın alınabilir.
  • Forex piyasası üzerinden alınabilir. Bu satın alma seçeneği en çok tercih edilen yöntemdir.
  • Gümüş madenciliği yapan firmalardan hisse senedi olarak alınabilir.

Gümüş Yatırım Riskleri

Gümüş Yatırımı Nasıl Yapılır; Gümüş piyasada değeri çok fazla oynayan bir birimdir.  Bu nedenle yatırım yapmadan önce gümüş yatırım riskleri değerlendirilmesi oldukça önemlidir. Değerli madenler arasında yer alan gümüşün riskleri çoğu yatırımcı tarafından dile getirilmez. Gümüş, yatırım işlemlerinde yüksek komisyon bedellerine sahiptir. Bunun yanı sıra gümüşe yapılan yatırımlar, piyasadaki dalgalanmalardan çok etkileneceği için yatırımcı savunmasız kalır.

Neden Gümüşe Yatırım Yapılmalı?

Neden gümüşe yatırım yapılmalı; Gümüş, altın ile karşılaştırıldığında daha uygun fiyata sahip olduğu için alınması kolaydır. Örneğin bir birim ile satın alınan altın ve gümüş miktarları aynı değildir ve gümüş daha çok alınır. Bu durum gümüşün popülaritesini artırır. Gümüş fiyatlarının aniden değişebilmesi aktif yatırımcılar için bir fırsat olabilir. Aynı zamanda gümüş diğer yatırım seçenekleri ile kıyaslandığında fiyat oynamalarına rağmen yine de güvenilir bir durumdadır. Piyasada meydana gelen krizler sonucunda yatırımcılar paralarını değerli maden birimlerine taşımak isterler ve burada ilk tercih gümüştür.

Bankadan Gümüş Almanın Avantajları Nelerdir?

Bankalar, gümüş yatırım işlemlerini mobil bankacılık üzerinden gerçekleştirir. Bu durum istenilen zaman aralığında salım satım yapabilme avantajı sağlar. Bankadan gümüş almanın avantajı kullanıcı için rahatlık ve güvenli saklama imkânı sağlar. Bu imkanlar dışında bankadan gümüş almanın avantajları şunlardır:

  • Gümüşün güncel fiyatının sürekli takip edilmesi.
  • Piyasa hareketlenmelerinden etkilenme değerinin düşük olması.
  • Güvenli saklama imkânı.

Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir