Kripto Parada En Çok Kullanılan İndikatörler

Kripto Parada En Çok Kullanılan İndikatörler

Kripto para varlıklarının, hangi yönde ilerleyeceğini tahmin etmek kolay değildir. Bu noktada, teknik analizler için indikatörler sunulur. Peki, kripto parada en çok kullanılan indikatörler hangileridir? 

Kripto parada en çok kullanılan indikatörler, fiyat hareketlerini %100 doğru tahmin etmektedir. Gerçek fiyat hareketlerini, net olarak anlayabileceğiniz göstergelerdir.

Kripto Para Da En Çok Kullanılan İndikatörler Hangileridir?

Kripto para piyasası, bilindiği gibi oldukça kapsamlı bir piyasadır. Kendi içerisinde farklı terimleri bulunuyor. Bu terimleri bilerek piyasa bünyesinde işlemlerinizi yapmalısınız.

  • Piyasada teknik göstergeler bulunur. Teknik göstergeler, kendi içerisindeki yorumlama şekillerine göre ayrılıyor. En iyi göstergelerden herhangi birini kullanmadan önce trading göstergeleri, faydaları ve sınırlamaları da beraberinde bilmek gerekiyor.
  • Her daim yüksek kazançlar elde etmeniz mümkün değildir. Yalnızca değerlendirme noktasında işinize yarar. Herhangi bir bilginiz yoksa göstergeleri kullanarak değerlendirmeleri yapmanız yanlış olacaktır. Kripto para da en çok kullanılan indikatörler, diğer bir ifade ile teknik göstergeler anlamına gelmektedir.

En iyi 4 teknik gösterge şu şekilde;

  • Denge hacmi (OBV)
  • Hareketli ortalama yakınsama – ıraklık göstergesi (MACD)
  • Göreceli güç endeksi (RSI)
  • Stokastik asilatör

Yukarıda belirtmiş olduğumuz göstergeler, çoğunluğun bildiği ve ön plana çıkan göstergelerdir. Bunun dışında, farklı göstergeler doğrultusunda da Kripto piyasasında işlemlerinizi yapabilirsiniz. Kripto varlıklar için okumalara göre değişiyor. Değerleri bilmeniz önemli. Alt miktardaki değerler ve üst miktarlardaki değerler okumalar içerisine dahildir.

Kripto Parada Denge Hacmi Göstergesi (OBV)

Denge hacmi, hacım tabanlı göstergedir. Belirli zaman içerisinde kripto paranın birikmiş işlem hacmini inceleyebilmenizi sağlar. Kısaca açıklamamız gerekirse, kripto parada alım ve satım baskısını ölçüyor. Denge hacmi, bir varlığın işlem hacminin kümülatif toplamını da ortaya çıkarmaktadır. Haftanın ve ayların işlem hacmi dikkate alarak yorumlama gerçekleşir.

Kripto Parada En Çok Kullanılan İndikatörler; Hareketli Ortalama Yakınsama – Iraklık Göstergesi (MACD)

1970’li yıllarda geliştirilmiştir. Analistler tarafından fazlasıyla kullanılır. Hareketli ortalama yakınsama ve ıraklık göstergesi kripto parada en çok kullanılan indikatörler içerisindedir. Net sonuca en yakın ulaşabileceğiniz gösterge olduğunu söyleyebiliriz. Farklı yorumlama şekilleri bulunuyor.

  • Fiyat artışı ya da fiyat düşüşü,
  • Al göstergesi ve sat göstergesinin her birinin bu şekilde görebilirsiniz.

Pozitif MACD = Yükseliş trendi

Negatif MACD = Düşüş trendi

Göreceli Güç Endeksi (RSI)

Bir varlığın fiyat hareketlerinin hızını ve değişimini ölçen göstergedir. Göreceli güç endeksi değerleri 0 ile 100 arasında ise herhangi bir yerde okunabilir. Bir varlığın aşırı alımı ya da aşırı satımına dayalı olarak değerlendirilmesi için kullanılır.

  • RSI >70 ise, varlık aşırı değerlidir.
  • RSI<30 ise, varlığın değeri düşüktür.
  • RSI, yatay 30 referans seviyesinin üzerindeyse varlık değerinde yükseliş
  • RSI, yatay 70 referans seviyesinin altına düştüğünde, varlık değeri düşer

Stokastik Osilatör

Kripto parada en çok kullanılan indikatörler arasında, değerler 20’nin altında ise tercih edebileceğiniz göstergedir. Okumalar, 80’in üzerinde ise varlık dilimi en yüksek fiyatına yaklaşıyor anlamına gelmektedir.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir