Quantum Nedir; Quantum (QTUM), Bitcoin ve Ethereum’un özellikleriyle oluşturulan sanal bir para birimidir ve açık kaynaklı bblok zinciri benimseyerek yüksek anonimlik ile karakterizedir.
Hafif cüzdan işlemlerini sağlayan mekanizma ile yapılmış olup, gelecekte genel işlerde kullanılması beklenmektedir.
- Hisse senedi sembolü QTUM
- İhraç başlangıç tarihi Aralık 2016
- Fikir birliği algoritması PoS
Quantum’un (QTUM) Özellikleri
Quantum (QTUM), Bitcoin ve Ethereum özelliklerine sahip kripto para birimidir.
Bitcoin’in değer deposu işlevini (UTXO) ve sistem kararlılığını Ethereum’un akıllı sözleşmesiyle birleştirir.
Bu özellikler, işletmeler arası işlemler için gereken yüksek güvenlik düzeyini karşılar.
Proof of Stake Kabul Edildi
Quantum (QTUM), hisse kanıtı kripto para birimidir. Proof of Stake, sanal para birimi işlemlerini ve havale verilerini blok zincirine doğru şekilde bağlamak için bir mekanizmadır.
Bitcoin bunu benimsemedi, ancak Quantum (QTUM) dahil olmak üzere diğer altcoinler Proof of Stake’i benimsedi.
Proof of Stake’i benimseyerek, çevre üzerindeki yükü ve büyük elektrik faturalarını azaltmak mümkündür ve işlem hacmi artsa bile çok az sorun olması gibi avantajlar vardır.
Geleneksel iş kanıtının çeşitli sorunları vardır ve hisse kanıtı bunları kapsayabilir.
Hafif Cüzdan Kullanımı Kolaylaştırır
Quantum Nedir; Quantum (QTUM), işlem kayıtlarının hızlı bir şekilde indirilmesine ve çevik operasyona izin veren hafif bir cüzdan şeklinde sağlanır.
Hafif cüzdan, sunucu kapasitesini azaltma avantajına sahip, ihtiyaç duyduğunuz kadar blok zinciri verisi indirmenize izin veren bir cüzdandır.
Ethereum‘un akıllı sözleşmesi, tüm verilerin indirilmesini gerektirir, ancak Quantum (QTUM) yalnızca hafif bir cüzdanla kullanılabilir.
Hafif çalışmayı sağlayan bu özelliğinden dolayı gelecekte IoT cihazları gibi hafif çalışma gerektiren sistemlerde kullanılması bekleniyor.
Dapps Geliştirilebilir
Quantum (QTUM), Dapp’leri Ethereum ile aynı şekilde geliştirebilir.
Dapp’ler, blok zincirinde yazılım çalıştıran merkezi olmayan uygulamalardır.
Akıllı sözleşmeler uygular ve Ethereum tabanlı Dapps ana akımdır
Bununla birlikte, Quantum (QTUM), konsensüs algoritması için PoS kullandığından, Ethereum ile ortaya çıkan ölçeklenebilirlik sorunlarına daha az eğilimli olma avantajına sahiptir.
Şu anda, Ethereum, ilk hareket eden avantajı nedeniyle en büyük topluluğu oluşturuyor, ancak Quantum’un (QTUM) yüksek teknolojisi dikkat çekiyorsa, pazar konumunu oluşturabilmelidir.
Yüksek Anonimlik
Quantum Nedir; Quantum (QTUM), son derece yüksek anonimlik ile karakterize edilen UTXO adlı bir blok zinciri teknolojisi kullanır.
Ayrıca, Hesap Soyutlama Katmanı (AAL) adı verilen akıllı bir sözleşmeyi çalıştıran bir sistem tanıtılarak anonimlik artırılır.
İşlem verilerini güncellerken karmaşık anonim işlemlere olanak sağladığından, yeni bilgilerin sürekli güncellendiği sanal para işlemleri ile son derece uyumludur.
Quantum Nedir; Fiyat Tarihçesi
Quantum’un (QTUM) geçmiş fiyat geçmişine baktığımızda, iki fiyat artışı ve çöküş görebiliriz.
İlk yükseliş, 2017-2018 yıllarında meydana gelen Bitcoin balonunun etkisiyle geçici bir yükseliş oldu.
Şu anda, bitcoin’den daha karlı olabilen altcoinlere yatırım yapan yatırımcı sayısı artıyor ve tüm sanal para birimlerinin yükseldiği bir dönemdi.
Ancak bitcoin balonu patlamasının ardından 2021’e belirli bir fiyat hareketi olmadan girdi ve Bitcoin ve Ethereum yeniden dikkat çekmeye başlayınca yükselmeye başladı.
Bir cevap yazın